Rajka község honlapja

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Rajka község honlapja

Meghívó

There are no translations available.

A Szigetköz-Mosoni-sík LEADER Egyesület és Rajka Község Önkormányzata nevében keressük meg Önt. Egyesületünk 2008 óta dolgozik térségünk 34 településének fejlesztésén, olyan projektek kidolgozásán és megvalósításán, amely a teljes térségnek hasznára válnak.

Most induló, ?Együttműködés és szemléletformálás a fenntartható és tartalmas turizmusért? elnevezésű projektünk célja, hogy a legmodernebb, GPS-es és web 2-es technikák felhasználásával vonzzunk turistákat vidékünkre. Projektünk keretében internetes, Google maps alapú, GPS koordinátákat, fotókat, kisfilmeket és leírásokat tartalmazó térképeket hozunk létre, amelyeket az idelátogató turisták az internetről ingyenesen tölthetnek le gépeikre. (A Google maps a Google internetes kereső térképe, a legszélesebb körben alkalmazott internetes térképrendszer.) Ezzel szeretnénk térségünket az interneten is jobban láthatóvá, vonzóvá tenni, hogy az idelátogató turisták előtt se maradjanak rejtve értékeink, attrakcióink.

Hogy az Ön településéről, Rajkáról, milyen nevezetességek, fotók, leírások, éttermek, szálláshelyek stb. kerüljenek fel erre az elektronikus térképre, abban nagyban számítunk az Ön helyismeretére. Ezért egy olyan beszélgetésre hívjuk, ahol megpróbáljuk Rajkán és a környékén fellelhető, a térképen megjeleníthető nevezetességeket, turisztikai szolgáltatásokat összegyűjteni. Természetesen arra is van lehetőség, hogy az Ön szolgáltatása felkerüljön erre a térképre.

Kérem, jöjjön el fórumunkra, melynek
időpontja: 2011.02.23. 17 óra
helyszín: Rajka, Faluház

ahol röviden bemutatjuk projektünket és közösen számba vesszük Rajka településnek azokat a pontjait, amelyeket érdemes lenne egy ilyen térképrendszerre feltenni.

Szándékunk szerint olyan térkép fog így létrejönni, ami a helyi lakosság és turisztikai szolgáltatók érdekeit szolgálva olyan célcsoportot vonz a településre (internet- esetleg GPS használó, fizetőképes réteg), amelynek jelenléte a helyi turizmus szempontjából kívánatos. Térképünk a piacon hiánypótló: vidékünk értékes és szép pontjaira hívhatjuk fel a figyelmet a legmodernebb technikák alkalmazásával, a térkép technikai kivitelezését (pontok GPS-es rögzítése, túraútvonalak bejárása, web 2-es - vagyis facebookos - megjelenítés megszerkesztése stb.) egyesületünk munkaszervezete vállalja. Annak eldöntéséhez azonban, hogy mi minden kerüljön fel a térképre, Önre is szükségünk van.

Számítunk részvételére, gondolataira, ötleteire!

Kérjük, ha olyan fotók, térképek vagy egyéb helytörténeti anyagok birtokában van, amiket célszerű lenne használnunk, ismernünk, ill. megjelenítenünk, azt is hozza magával.

Kiss Vince Rajka polgármestere

Balsay Zsuzsanna Szigetköz-Mosoni-sík Leader Egyesület Elnöke

Grundtner Gábor Szigetköz-Mosoni-sík Leader Egyesület Munkaszervezet vezetője

 

Közlemény

There are no translations available.

Tisztelt Rajkai Lakosok!

A településen az elmúlt napokban ismét egy rosszindulatú szórólapot terjesztenek. Önkormányzati képviselő-testületünk nagyon sajnálja, hogy egy aggódó választópolgár csak név nélkül hajlandó véleményét megfogalmazni. Itt szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy falunk lakosságát és a levél íróját is meghívjuk a március 31-én 18 órakor a Faluházban kezdődő közmeghallgatásra, ahol a falu életét érintő valamennyi kérdésre válaszolunk.
Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy honlapunk (www.rajka.hu) dokumentumtárában a 2010. október 3-a óta keletkezett minden határozat, rendelet, jegyzőkönyv megtalálható, melyekből mindenki számára tisztán láthatóak döntéseink. A honlapon lehetőséget biztosítunk mindenkinek, hogy felmerülő észrevételeiket, kérdéseiket feltegyék.

Önkormányzati Képviselő-testület Rajka

 

Elveszett kulcscsomó

There are no translations available.

Tisztelt Polgárok!

A napokban a Jókai utcába találtak egy kulcscsomót, ami egy amerikai zászlós kulcstartón volt.

A kulcs tulajdonosa átveheti azt a Polgármesteri Hivatalban.

 

Ovedomie

VÁŽENÍ OBČANIA RAJKY

So smútkom konštatujeme , že za posledné roky sa veľmi zhoršil verejný poriadok v našej dedine. Predošlá výhoda ochrany hraníc sa skončila po pripojení sa k SCHENGENU.

V obci pôsobiaca ochrana občanov zodpovedne vykonáva svoju prácu , ale zlepšenie našej bezpečnosti a stále sledovanie okolia je náš spoločný záujem.

Poslanci obce Rajka 25.novembra 2010 na svojom spoločnom zasadnutí sa rozhodli , že podporia a pripravia inštaláciu pozorovacieho (monitorovacieho) systému priestorov v dedine. Vypýtali sme si ponuku s prihliadnutím na zabezpečenie technických a bezpečnostných podmienok, s dostatočným pokrytím a možnosťou kontroly celého dopravného systému obce. Prevádzkovateľ priestorového monitorovacieho systému by bola samospráva obce Rajka. Použitie nasnímaných záberov na základe dodržania zákona o ?Ochrane osobných údajov? by bola v kompetencii polície.

Celkové náklady na vybudovanie systému činia: 6.621.750 Ft (~25000 EUR)

Naša samospráva už niekoľko rokov musí počítať s klesajúcimi finančnými zdrojmi. Akokoľvek by sme chceli z vlastných zdrojov nemáme možnosť prefinancovať celý projekt.

Z tohto dôvodu s úctou vyzývame každého OBČANA , alebo PODNIKAJÚCI SUBJEKT v Rajke , pokiaľ súhlasí s našim zámerom, aby podľa vlastných možností a schopností podporil finančne náš zámer.

Zaplatenie je možné priamo v pokladni v ?TAKARÉKSZOVETKEZET? Rajka bankovým prevodom na

číslo účtu: 59500100-10015500-00000000 , alebo na poukážku pripojenú k nášmu listu. Príjmy prichádzajúce na účet budeme viesť osobne a ak pri platbe uvediete svoje meno a adresu a projekt sa nezrealizuje, zaplatenú sumu Vám vrátime.

Vybudovanie priestorového monitorovacieho systému by malo byť zrealizované do 31.októbra 2011.

S úctou ďakujeme , že aj Vy prispejete k zlepšeniu našej spoločnej bezpečnosti!

S pozdravom:

Kiss Vince Starosta obce

Rendi János  predseda finančnej komisie obce

Preložil: Ing. Korán Štefan

 

Frissítések a honlapon

There are no translations available.

 

A Dokumentumtárba felkerült a 2010. december 18-i testületi ülés jegyzőkönyve, valamint a Tandíjrendelet és a Civil szervezetek pénzügyi támogatása rendelet.

Ez mellett felkerült a két testvérközségünk - Gútor és Németjárfalu - internetes elérhetősége is.

 

 


Stránka 67 z 70

Rajka TV

Közbiztonság

Közbiztonsággal kapcsolatos leírások, felhívások

Segélykérő telefonszámok:
Mentők: 104
Tűzoltók: 105
Rendőrség: 107

Körzeti rendőrségi megbízott:
Kalinkó József

Tel: 06-30/692-15-73
Fogadóóra:
minden hó páros szerda 15:00-16:00,
KMB Iroda, Szent István út 18.

Közelgő eseményeink

Partnerség

Kép

p1080089_1.jpg

Kapcsolat

Számláló

Počet zobrazení obsahu : 4804700

Archívum

Megjelenítés