Rajka község honlapja

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Rajka község honlapja

Lejár a határidő a nagycsaládosok részére adható gázárkedvezmény igénylésére

Lejár a határidő a nagycsaládosok részére adható gázárkedvezmény igénylésére

A nagycsaládosok ? akik három vagy több gyermek után családi pótlékban részesülnek ? kedvezményes áron vehetik igénybe a földgázt, amennyiben erre irányuló kérelmüket 2011. február 28-ig eljuttatják a bejelentett lakóhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Igazgatóságához.

A kedvezmény az igénylőlap kitöltésével és a csatolt utolsó havi gázszámla másolatával igényelhető. Társasházban élőknek nem kell számlát mellékelni.

Az igénylőlap a Kincstár honlapjáról (www.allamkincstar.gov.hu), a megyei igazgatóságoktól és a gázszolgáltatóktól is beszerezhető.

Akik 2011. február 28-ig igényüket nem nyújtják be, 2011. évre már nem vehetik igénybe a támogatást.

A kedvezménnyel összefüggő kérdések megválaszolására a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatai, illetve a Call Center (06-1-452-2910, 06-30-344-0045, 06-70-460-9005, 06- 20-881-9535) munkatársai rendelkezésére állnak.

Tájékoztatásul közöljük, hogy 2012. évre a nagycsaládosok az árkedvezményre vonatkozó igényüket 2011. július 1. és 2011. szeptember 30. között nyújthatják be a Kincstár megyei igazgatóságaihoz.

 

Magyar Államkincstár

 

Meghívó

A Szigetköz-Mosoni-sík LEADER Egyesület és Rajka Község Önkormányzata nevében keressük meg Önt. Egyesületünk 2008 óta dolgozik térségünk 34 településének fejlesztésén, olyan projektek kidolgozásán és megvalósításán, amely a teljes térségnek hasznára válnak.

Most induló, ?Együttműködés és szemléletformálás a fenntartható és tartalmas turizmusért? elnevezésű projektünk célja, hogy a legmodernebb, GPS-es és web 2-es technikák felhasználásával vonzzunk turistákat vidékünkre. Projektünk keretében internetes, Google maps alapú, GPS koordinátákat, fotókat, kisfilmeket és leírásokat tartalmazó térképeket hozunk létre, amelyeket az idelátogató turisták az internetről ingyenesen tölthetnek le gépeikre. (A Google maps a Google internetes kereső térképe, a legszélesebb körben alkalmazott internetes térképrendszer.) Ezzel szeretnénk térségünket az interneten is jobban láthatóvá, vonzóvá tenni, hogy az idelátogató turisták előtt se maradjanak rejtve értékeink, attrakcióink.

Hogy az Ön településéről, Rajkáról, milyen nevezetességek, fotók, leírások, éttermek, szálláshelyek stb. kerüljenek fel erre az elektronikus térképre, abban nagyban számítunk az Ön helyismeretére. Ezért egy olyan beszélgetésre hívjuk, ahol megpróbáljuk Rajkán és a környékén fellelhető, a térképen megjeleníthető nevezetességeket, turisztikai szolgáltatásokat összegyűjteni. Természetesen arra is van lehetőség, hogy az Ön szolgáltatása felkerüljön erre a térképre.

Kérem, jöjjön el fórumunkra, melynek
időpontja: 2011.02.23. 17 óra
helyszín: Rajka, Faluház

ahol röviden bemutatjuk projektünket és közösen számba vesszük Rajka településnek azokat a pontjait, amelyeket érdemes lenne egy ilyen térképrendszerre feltenni.

Szándékunk szerint olyan térkép fog így létrejönni, ami a helyi lakosság és turisztikai szolgáltatók érdekeit szolgálva olyan célcsoportot vonz a településre (internet- esetleg GPS használó, fizetőképes réteg), amelynek jelenléte a helyi turizmus szempontjából kívánatos. Térképünk a piacon hiánypótló: vidékünk értékes és szép pontjaira hívhatjuk fel a figyelmet a legmodernebb technikák alkalmazásával, a térkép technikai kivitelezését (pontok GPS-es rögzítése, túraútvonalak bejárása, web 2-es - vagyis facebookos - megjelenítés megszerkesztése stb.) egyesületünk munkaszervezete vállalja. Annak eldöntéséhez azonban, hogy mi minden kerüljön fel a térképre, Önre is szükségünk van.

Számítunk részvételére, gondolataira, ötleteire!

Kérjük, ha olyan fotók, térképek vagy egyéb helytörténeti anyagok birtokában van, amiket célszerű lenne használnunk, ismernünk, ill. megjelenítenünk, azt is hozza magával.

Kiss Vince Rajka polgármestere

Balsay Zsuzsanna Szigetköz-Mosoni-sík Leader Egyesület Elnöke

Grundtner Gábor Szigetköz-Mosoni-sík Leader Egyesület Munkaszervezet vezetője

 

Közlemény

Tisztelt Rajkai Lakosok!

A településen az elmúlt napokban ismét egy rosszindulatú szórólapot terjesztenek. Önkormányzati képviselő-testületünk nagyon sajnálja, hogy egy aggódó választópolgár csak név nélkül hajlandó véleményét megfogalmazni. Itt szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy falunk lakosságát és a levél íróját is meghívjuk a március 31-én 18 órakor a Faluházban kezdődő közmeghallgatásra, ahol a falu életét érintő valamennyi kérdésre válaszolunk.
Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy honlapunk (www.rajka.hu) dokumentumtárában a 2010. október 3-a óta keletkezett minden határozat, rendelet, jegyzőkönyv megtalálható, melyekből mindenki számára tisztán láthatóak döntéseink. A honlapon lehetőséget biztosítunk mindenkinek, hogy felmerülő észrevételeiket, kérdéseiket feltegyék.

Önkormányzati Képviselő-testület Rajka

 

Elveszett kulcscsomó

Tisztelt Polgárok!

A napokban a Jókai utcába találtak egy kulcscsomót, ami egy amerikai zászlós kulcstartón volt.

A kulcs tulajdonosa átveheti azt a Polgármesteri Hivatalban.

 

Felhívás - Ovedomie

Sloneské preklad

Tisztelt rajkai Polgárok!

Az utóbbi években szomorúan tapasztaltuk, hogy falunk közbiztonsága sokat romlott. A korábbi határőrizet előnye megszűnt a schengeni övezethez való csatlakozással.

Községünkben működő polgárőrség a munkáját felelősséggel végzi, de a biztonságérzetünk további javítása és a folyamatos térfigyelés közös érdekünk.

Rajka Község Önkormányzata 2010. november 25-i testületi ülésén úgy döntött, hogy támogatja és előkészíti egy községi térfigyelő rendszer kiépítését.

A műszaki és biztonsági követelményeket figyelembe véve, településünk területének megfelelő lefedését, a forgalom teljes ellenőrzését lehetővé tevő rendszer kialakítására kértünk ajánlatot.
A térfigyelő rendszer működtetője Rajka Község Önkormányzata. A rögzített felvételek használatára az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően a Rendőrség jogosult.

A rendszer kiépítésének költsége 6.621.750 Ft

Önkormányzatunk évek óta csökkenő forrásokkal kénytelen számolni. Bármennyire szeretnénk, a fejlesztés teljes költségét saját erőből nem tudjuk előteremteni.

Ezért tisztelettel felkérünk minden polgárt és Rajkán működő vállalkozást, amennyiben szándékunkkal egyetért, erejéhez mérten szíveskedjék célkitűzésünket anyagilag támogatni.

Befizetést közvetlen a Takarékszövetkezet pénztáránál illetve az 59500100-10015500-00000000 számlára történő banki utalással lehetséges.
A számlára érkező összegeket külön tartjuk nyilván, amennyiben befizetésük névvel és címmel, illetve banki utalással történt, úgy a fejlesztés elmaradása esetén az adományozott összeget visszafizetjük.

A térfigyelő rendszer kiépítésének határideje 2011. október 31.

Tisztelettel megköszönjük, hogy Ön is áldozatot vállal, illetve közös biztonságunkhoz hozzájárul!

Kiss Vince
polgármester

Rendi János
pénzügyi és településfejlesztési bizottság elnöke

 


69. oldal / 72

Elektronikus ügyintézés

Rajka TV

Közbiztonság

Közbiztonsággal kapcsolatos leírások, felhívások

Segélykérő telefonszámok:
Mentők: 104
Tűzoltók: 105
Rendőrség: 107

Körzeti rendőrségi megbízott:
Kalinkó József

Tel: 0670/3727308
Fogadóóra:
minden hó páros szerda 15:00-16:00,
KMB Iroda, Szent István út 18.

Közelgő eseményeink

Partnerség

Kép

p1080348_1.jpg

Kapcsolat

Számláló

Tartalom találatai : 6831437

Archívum

Megjelenítés