Rajka község honlapja

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Rajka község honlapja

Közlemény

Tisztelt Rajkai Lakosok!

A településen az elmúlt napokban ismét egy rosszindulatú szórólapot terjesztenek. Önkormányzati képviselő-testületünk nagyon sajnálja, hogy egy aggódó választópolgár csak név nélkül hajlandó véleményét megfogalmazni. Itt szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy falunk lakosságát és a levél íróját is meghívjuk a március 31-én 18 órakor a Faluházban kezdődő közmeghallgatásra, ahol a falu életét érintő valamennyi kérdésre válaszolunk.
Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy honlapunk (www.rajka.hu) dokumentumtárában a 2010. október 3-a óta keletkezett minden határozat, rendelet, jegyzőkönyv megtalálható, melyekből mindenki számára tisztán láthatóak döntéseink. A honlapon lehetőséget biztosítunk mindenkinek, hogy felmerülő észrevételeiket, kérdéseiket feltegyék.

Önkormányzati Képviselő-testület Rajka

 

Elveszett kulcscsomó

Tisztelt Polgárok!

A napokban a Jókai utcába találtak egy kulcscsomót, ami egy amerikai zászlós kulcstartón volt.

A kulcs tulajdonosa átveheti azt a Polgármesteri Hivatalban.

 

Felhívás - Ovedomie

Sloneské preklad

Tisztelt rajkai Polgárok!

Az utóbbi években szomorúan tapasztaltuk, hogy falunk közbiztonsága sokat romlott. A korábbi határőrizet előnye megszűnt a schengeni övezethez való csatlakozással.

Községünkben működő polgárőrség a munkáját felelősséggel végzi, de a biztonságérzetünk további javítása és a folyamatos térfigyelés közös érdekünk.

Rajka Község Önkormányzata 2010. november 25-i testületi ülésén úgy döntött, hogy támogatja és előkészíti egy községi térfigyelő rendszer kiépítését.

A műszaki és biztonsági követelményeket figyelembe véve, településünk területének megfelelő lefedését, a forgalom teljes ellenőrzését lehetővé tevő rendszer kialakítására kértünk ajánlatot.
A térfigyelő rendszer működtetője Rajka Község Önkormányzata. A rögzített felvételek használatára az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően a Rendőrség jogosult.

A rendszer kiépítésének költsége 6.621.750 Ft

Önkormányzatunk évek óta csökkenő forrásokkal kénytelen számolni. Bármennyire szeretnénk, a fejlesztés teljes költségét saját erőből nem tudjuk előteremteni.

Ezért tisztelettel felkérünk minden polgárt és Rajkán működő vállalkozást, amennyiben szándékunkkal egyetért, erejéhez mérten szíveskedjék célkitűzésünket anyagilag támogatni.

Befizetést közvetlen a Takarékszövetkezet pénztáránál illetve az 59500100-10015500-00000000 számlára történő banki utalással lehetséges.
A számlára érkező összegeket külön tartjuk nyilván, amennyiben befizetésük névvel és címmel, illetve banki utalással történt, úgy a fejlesztés elmaradása esetén az adományozott összeget visszafizetjük.

A térfigyelő rendszer kiépítésének határideje 2011. október 31.

Tisztelettel megköszönjük, hogy Ön is áldozatot vállal, illetve közös biztonságunkhoz hozzájárul!

Kiss Vince
polgármester

Rendi János
pénzügyi és településfejlesztési bizottság elnöke

 

Frissítések a honlapon

 

A Dokumentumtárba felkerült a 2010. december 18-i testületi ülés jegyzőkönyve, valamint a Tandíjrendelet és a Civil szervezetek pénzügyi támogatása rendelet.

Ez mellett felkerült a két testvérközségünk - Gútor és Németjárfalu - internetes elérhetősége is.

 

 

Óévbúcsúztató futás 2010 videóriport

 

Az alábbiakban megtekinthető az idei óév búcsúztató futásról készült összefoglaló videó.

 


70. oldal / 72

Elektronikus ügyintézés

Rajka TV

Közbiztonság

Közbiztonsággal kapcsolatos leírások, felhívások

Segélykérő telefonszámok:
Mentők: 104
Tűzoltók: 105
Rendőrség: 107

Körzeti rendőrségi megbízott:
Kalinkó József

Tel: 0670/3727308
Fogadóóra:
minden hó páros szerda 15:00-16:00,
KMB Iroda, Szent István út 18.

Közelgő eseményeink

Partnerség

Kép

p1080102_1.jpg

Kapcsolat

Számláló

Tartalom találatai : 13106452

Archívum

Megjelenítés