Rajka község honlapja

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Rajka község honlapja

Közlemény

Tisztelt Rajkai Lakosok!

A településen az elmúlt napokban ismét egy rosszindulatú szórólapot terjesztenek. Önkormányzati képviselő-testületünk nagyon sajnálja, hogy egy aggódó választópolgár csak név nélkül hajlandó véleményét megfogalmazni. Itt szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy falunk lakosságát és a levél íróját is meghívjuk a március 31-én 18 órakor a Faluházban kezdődő közmeghallgatásra, ahol a falu életét érintő valamennyi kérdésre válaszolunk.
Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy honlapunk (www.rajka.hu) dokumentumtárában a 2010. október 3-a óta keletkezett minden határozat, rendelet, jegyzőkönyv megtalálható, melyekből mindenki számára tisztán láthatóak döntéseink. A honlapon lehetőséget biztosítunk mindenkinek, hogy felmerülő észrevételeiket, kérdéseiket feltegyék.

Önkormányzati Képviselő-testület Rajka

 

Elveszett kulcscsomó

Tisztelt Polgárok!

A napokban a Jókai utcába találtak egy kulcscsomót, ami egy amerikai zászlós kulcstartón volt.

A kulcs tulajdonosa átveheti azt a Polgármesteri Hivatalban.

 

Frissítések a honlapon

 

A Dokumentumtárba felkerült a 2010. december 18-i testületi ülés jegyzőkönyve, valamint a Tandíjrendelet és a Civil szervezetek pénzügyi támogatása rendelet.

Ez mellett felkerült a két testvérközségünk - Gútor és Németjárfalu - internetes elérhetősége is.

 

 

Felhívás - Ovedomie

Sloneské preklad

Tisztelt rajkai Polgárok!

Az utóbbi években szomorúan tapasztaltuk, hogy falunk közbiztonsága sokat romlott. A korábbi határőrizet előnye megszűnt a schengeni övezethez való csatlakozással.

Községünkben működő polgárőrség a munkáját felelősséggel végzi, de a biztonságérzetünk további javítása és a folyamatos térfigyelés közös érdekünk.

Rajka Község Önkormányzata 2010. november 25-i testületi ülésén úgy döntött, hogy támogatja és előkészíti egy községi térfigyelő rendszer kiépítését.

A műszaki és biztonsági követelményeket figyelembe véve, településünk területének megfelelő lefedését, a forgalom teljes ellenőrzését lehetővé tevő rendszer kialakítására kértünk ajánlatot.
A térfigyelő rendszer működtetője Rajka Község Önkormányzata. A rögzített felvételek használatára az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően a Rendőrség jogosult.

A rendszer kiépítésének költsége 6.621.750 Ft

Önkormányzatunk évek óta csökkenő forrásokkal kénytelen számolni. Bármennyire szeretnénk, a fejlesztés teljes költségét saját erőből nem tudjuk előteremteni.

Ezért tisztelettel felkérünk minden polgárt és Rajkán működő vállalkozást, amennyiben szándékunkkal egyetért, erejéhez mérten szíveskedjék célkitűzésünket anyagilag támogatni.

Befizetést közvetlen a Takarékszövetkezet pénztáránál illetve az 59500100-10015500-00000000 számlára történő banki utalással lehetséges.
A számlára érkező összegeket külön tartjuk nyilván, amennyiben befizetésük névvel és címmel, illetve banki utalással történt, úgy a fejlesztés elmaradása esetén az adományozott összeget visszafizetjük.

A térfigyelő rendszer kiépítésének határideje 2011. október 31.

Tisztelettel megköszönjük, hogy Ön is áldozatot vállal, illetve közös biztonságunkhoz hozzájárul!

Kiss Vince
polgármester

Rendi János
pénzügyi és településfejlesztési bizottság elnöke

 

Óévbúcsúztató futás 2010 videóriport

 

Az alábbiakban megtekinthető az idei óév búcsúztató futásról készült összefoglaló videó.

 


70. oldal / 72

Elektronikus ügyintézés

Rajka TV

Közbiztonság

Közbiztonsággal kapcsolatos leírások, felhívások

Segélykérő telefonszámok:
Mentők: 104
Tűzoltók: 105
Rendőrség: 107

Körzeti rendőrségi megbízott:
Kalinkó József

Tel: 0670/3727308
Fogadóóra:
minden hó páros szerda 15:00-16:00,
KMB Iroda, Szent István út 18.

Közelgő eseményeink

Partnerség

Kép

evangelische kirche eingang - das ist nicht mehr1_1.jpg

Kapcsolat

Számláló

Tartalom találatai : 9271335

Archívum

Megjelenítés